Geachte ouders, verzorgers,

Tijdens de persconferentie van donderdag 12 maart is kenbaar gemaakt dat de scholen niet dicht gaan. Zoals u al heeft gemerkt hebben de scholen van Stichting Scala de intentie om dat voor elkaar te krijgen. Dat kan tot op zekere hoogte. Deze hele situatie zorgt voor onderbezetting. Wij kunnen geen vervangers meer inzetten.

Ik wil u er nogmaals op attenderen dat u echt een noodplan paraat moet hebben. Werk daarbij samen met andere ouders. De kans is namelijk aanwezig dat uw kind op enig moment naar huis gestuurd wordt. Ik sluit niet uit dat u hiervan pas op het laatste moment op de hoogte wordt gesteld. Als deze situatie zich voordoet kunt u erop vertrouwen dat er geen andere opties meer zijn.

Minister-president Rutte heeft tijdens de persconferentie kenbaar gemaakt dat het belangrijk is dat ouders werkzaam in de zorg of in vitale processen niet belemmerd worden in de uitvoer van hun werk (denk bijvoorbeeld aan ziekenhuis, GGD of politie). Bent u werkzaam in de zorg of in een vitaal proces en kunt u niet naar uw werk omdat u geen opvang kunt regelen als uw kind naar huis gestuurd wordt of thuis moet blijven? Maak dat dan kenbaar middels onderstaande link. Gelieve alleen gebruik te maken van deze mogelijkheid als het echt niet anders kan.

https://tinyurl.com/vz2lx7f

Tot slot, kinderen, ouders en/of medewerkers die hoesten, niezen, neusverkouden zijn (loopneus), keelpijn hebben of koorts, mogen in elk geval niet naar school komen. We willen u vragen om deze richtlijn van het RIVM strikt op te volgen. Tevens vragen wij u om uw eigen toegang tot de school tot een minimum te beperken. Ik vertrouw op uw medewerking.

Met vriendelijke groet,

Henk van der Pas
Directeur bestuurder