Geachte ouders, verzorgers,

Aanstaande maandag gaan alle scholen van Scala weer open. De leerkrachten zijn heel erg blij om de leerlingen weer te zien. Daar is geen twijfel over mogelijk. We hopen dat de leerlingen net zo blij zijn.
De inschrijvingen voor de noodopvang van week 6 (8 – 12 februari) komen te vervallen.

Helemaal als vanouds zal het zeker nog niet zijn. We proberen uit alle macht het onderwijs overeind te houden maar we hebben nog steeds te maken met een pandemie. We doen wat we kunnen binnen de richtlijnen die zijn opgesteld. Die zijn weer wat strenger dan voor de sluiting van de scholen. Er zijn twee concrete situaties waarbij u rekening moet houden met het continueren van het onderwijs op afstand. Let op, in beide situaties is er is geen gelegenheid meer voor noodopvang. De school doet er natuurlijk alles aan om het ongemak tot een minimum te beperken.

  1. Bij een besmetting van de leerkracht of een kind in de groep moet de gehele groep in quarantaine. Minstens vijf dagen. Na een negatieve test mag de groep weer naar school komen. Indien ouders niet willen dat hun kind wordt getest geldt een quarantaine periode van tien dagen.
  2. Bij een grote groep medewerkers is er veel zorg over de eigen veiligheid of die van hun dierbaren. Mocht de drempel te hoog zijn om te komen werken, dan wordt de medewerker niet gedwongen.

Later deze week ontvangt u extra informatie betreffende de richtlijnen.

Vriendelijke groet,

Henk van der Pas
Directeur bestuurder